Λεπιανά & Άγιος Βλάσιος.

-Τα Λεπιανά με την συνοικία του Αγίου Βλασίου νότιά του, χτισμένα σε όμορφη τοποθεσία με πανοραμική θέα την ευρύτερη περιοχή. Οικισμοί του επίσεις τα Βαρκά και η Σελίστα. Ενδιαφέρων παρουσιάζει ο αρχαίος οικισμός και το Κάστρο που βρίσκεται νότια του χωριού. Έχουν βρεθεί κατα διαστήματα πολλά αρχαία αντικείμενα απο τους κατοίκους όπως επίσεις και αρχαίο νεκροταφείο.

-Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν τα κειμήλια και οι παλιές εικόνες του καθεδρικού ναού των Αγίων Αναργύρων. Η θαυματουργή εικόνα συγκεκριμένα των Αγίων Αναργύρων, παλιά την είχαν για τη γιατρειά ασθενών και για τη πρόβλεψη εξέληξη της υγείας τους. Ερχόμενοι απο το Ραφτόπουλο, δεξιά του δρόμου, περι τα 200 μ. υπάρχει το εξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου, που στη θέση του υπήρχε παλιό ομώνυμο μοναστήρι του 17ου αιώνα. Το 1823 πυρπολήθηκε απο τον πασά της Σκόνδρας. Το μόνο που διασώζεται απο τη παλιά μονή, το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου κοντά στη γέφυρα της Τέμπλας, παλιό μετόχι της μονής.

-Το Φθινόπωρο του 1684, ο οπλαρχηγός των Απεράντιων Χρίστος Βαλαώρας, σκότωσε σε μάχη που έγινε στη περιοχή τον Μουχτάρ Κιοπέ, αρχηγό τούρκικου τμήματος που λυμαίνονταν την περιοχή.