Δένδρο.

Δένδρο, οικισμός των Βραγγιανών, χτισμένος στη δυτική πλευρά του Αγραφιώτη ποταμού και μες τα όρια του Τριδένδρου, εκεί στη διασταύρωση των δρόμων, δεξιά για Βραγγιανά και ευθεία για Τροβάτο. Εκεί επίσης, η πέτρινη γέφυρα - καμάρα* και λίγο πριν, ο κατεστραμμένος νερόμυλος της ''Βαγγελίνας,'' δίπλα ακριβώς στον δρόμο που κάποτε λειτουργούσε και μαντάνι. Δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για νερόμυλο, από τα πολλά βάτα που τον έχει "πνίξει". Από την κάτω μεριά στο Αγραφιώτη, το αυτοσχέδιο (πλατανογέφυρο), το οποίο είναι δύο ενωμένα πλατάνια με ξύλα στρωμένα εκατέρωθεν του ποταμού που δυστυχώς σάπισαν, αλλά αξίζει τον κόπο να το δείτε.

Ο οικισμός μικρός, με αρκετά νεόχτιστα σπιτάκια, των Δενδριωτών που επιστρέφουν τα καλοκαίρια για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς σε τούτο τον μικρό Αγραφιώτικο παράδεισο. Δραστήριοι, το βλέπεις στον νεόχτιστο ναό του οικισμού τους, τον Άγιο Αντώνιο που έχτισε ο σύλλογός τους.

* Η 1η πέτρινη γέφυρα στον Αγραφιώτη Ποταμό. Υπήρχαν άλλες 18 "καμάρες" κατά μήκος του ποταμού μέχρι την εκβολή του. Στο πέρασμα των χρόνων για διάφορους λόγους χάθηκαν. Ο Πατροκοσμάς είχε πει"...η πρώτη και η τελευταία θα απομείνουν". Η πρώτη ετούτη εδώ, και η τελευταία το Γεφύρι του Μανώλη.

 

 

 

 
 
 
 
Τουριστικός οδηγός για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι. ©TECHNOVISION - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. Έδρα Καρπενήσι.