Μπαλταίϊκα - "Χάνι του Μπαλτά" & Διπόταμα.

-Τα Μπαλταίκα με το Χάνι του Μπαλτά, που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε εξυπηρετώντας τους προσκυνητές της μονής του Προυσού και τους οδοιπόρους της ευρύτερης περιοχής. Από εκεί περνούσε ως το τέλος της δεκαετίας του 80' το παλιό μονοπάτι και μετέπειτα ο οδικός δρόμος για τα χωριά του Προυσού. Έκτοτε έγινε παράκαμψη, συντόμευση του δρόμου και έπαψε πια η χρήση του.

-Από κάτω (βόρεια), περνούν τα ποτάμια του Καρπενησιώτη και του Κρικελλοπόταμου, όπου ενώνονται και γίνονται ένα, για να συνεχίσει ενωμένη η πορεία τους και να καταλήξει στην τεχνητή λίμνη "Κατσαντώνη" (Κρεμαστών). Διπόταμα λέγεται σε εκείνο το σημείο. Εκεί βρίσκεται και το παλιό πέτρινο γεφύρι, δίπλα στο καινούριο. Το γεφύρι που χτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα από Ηπειρώτες τεχνίτες. Πριν την κατασκευή του προηγήθηκε η κατασκευή άλλου, το οποίο έπεσε στο τέλος των εργασιών του. Κατά την αφαίρεση των καλουπιών του, δεν υπολόγισαν σωστά, με αποτέλεσμα την πτώση του και το θάνατο του πρωτομάστορα Ηπειρώτη Κολοκύθα, όπου ετάφη κοντά στην γέφυρα.

-Η ειρωνεία της ιστορίας, η ταφόπλακα του Κολοκύθα, που βρίσκονταν χρόνια φυλαγμένη από τους Μπαλταίους, για την αποτροπή των συνεχών εκσκαφών του τάφου από τυχοδιώκτες, τοποθετήθηκε στο πέρας των εργασιών της πρόσφατης γέφυρας πάνω στην παλιά εις ανάμνηση της πρώτης. Μετά από μερικούς μήνες όμως, βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στην ταφόπλακα με αποτέλεσμα να την καταστρέψει.