Βύθισμα. ''Σέλο''.

-Βύθισμα τ' όνομά του, μετα το 1928 που το χωριό βούλιαξε, βυθίστηκε σχεδόν ολόκληρο. Έως και την αλλαγή της χιλιετίας, ένα δύο σπιτάκια κατοικούταν και αυτά το καλοκαίρι. Σήμερα, οι απόγονοι του χωριού, χτίζουν καινούρια σπίτια και ο πανέμορφος αυτός οικισμός, ζεί ξανά στους παλιούς ρυθμούς του, φυσικά όχι τους βιοποριστικούς, αλλα της παραθέρησης και ξεκούρασης σε τούτον το παράδεισο. -Οικισμός των Ψιανών το Βύθισμα, όπου ανήκουν στον δήμο Δομνίστας.

-Ανάμεσα στον οικισμό και την επιβλητική Τσούκα με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του νέου εκ Βουναίνοις, περνά το ρέμα του Συγκρέλλου και της Ανιαδας, που δημιουργεί ένα πανέμορφο φαράγγι, την ''Στενή'' και που καταλήγει στον Κρικελλοπόταμο. Αναξιοποίητο και αυτό, όπως και πολλά άλλα πράγματα στην Ευρυτανία.

-Το 1964, ξένοι γεωλόγοι επισκεύτηκαν το χωριό, μετά απο δείγματα κοντά στον ¶ϊ Νικόλα ύπαρξης πετρελαίου. Έφυγαν και απο τότε δέν ακούστηκε τίποτα.

-Πράγματι έιναι ένας παράδεισος το Σέλο και αξίζει να το επισκευτείτε. Στις 23 Αυγούστου κάθε χρόνο, γίνεται παραδοσιακό ημερήσιο ευρυτανικό πανηγύρη. Η πρόσβαση εκτός απο το Κρίκελλο, γίνεται και απο την Ανιάδα, μέσω νέου σύντομου δρόμου.