Παρουσίαση Τουριστικού Οδηγού Ευρυτανίας

Πάτρα, 24 Σεπτεμβρίου 2006

Σάββατο 23/9, απόγευμα, αναχωρήσαμε από το Καρπενήσι για την Πάτρα, ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας «Η Ευρυτανία». Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Αθανασιάς με τη σύζυγό του Ειρήνη κι εγώ με την φίλη μου Λίτσα.

Ο Γιώργος, θα παρουσίαζε τον Ευρυτανικό Τουριστικό Οδηγό του Συλλόγου με τον τίτλο «Καλώς Ήλθατε στην Ευρυτανία», εγώ, μέσα από διαφάνειες, θα παρουσίαζα ένα φωτογραφικό οδοιπορικό του Νομού και ο Ευρυτάνας Λέκτορας της Νομικής του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ» Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νότης Μαντζούφας θα μιλούσε για τον τουρισμό των τεσσάρων εποχών στην Ευρυτανία.

Το Νότη τον συναντήσαμε το βράδυ στο ξενοδοχείο "ΑΣΤΗΡ", όπου μας υποδέχτηκαν θερμά μέλη του Συλλόγου. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Ραυτογιάννης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Ελευθέριος Λαμπαδάρης.

Αφού μαζευτήκαμε και τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας, κατεβήκαμε και διαπιστώσαμε, ότι μας περίμεναν κι άλλοι Ευρυτάνες της Αχαΐας.

Από το ξενοδοχείο ξεκινήσαμε πεζοί για μια βόλτα στην πόλη της Πάτρας και κάποια στιγμή φτάσαμε στο μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Ανδρέα. Πραγματικά πρόκειται για έναν δυτικής τεχνοτροπίας επιβλητικό Ναό, από τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων!

Στη συνέχεια, διασχίζοντας τον παραλιακό δρόμο, περάσαμε απέναντι, που μας περίμενε μια μεγάλη ψαροταβέρνα. Πλούσια τα θαλασσινά εδέσματα και εξαιρετικό το κρασί. Εκεί γνωριστήκαμε καλύτερα με τους συμπατριώτες μας, όπου η αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδα μας δεν περιγράφεται.

Την επομένη μέρα, μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, στις 11:00' άρχισε η εκδήλωση με πλήθος Ευρυτάνων της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, πολλών Πατρινών αλλά και με πολλούς, μα πάρα πολλούς υποψηφίους!!!

Την εκδήλωση χαιρέτισαν πολλοί προσκεκλημένοι, ενώ με το πέρας των χαιρετισμών έγινε η παρουσίαση του καλαίσθητου τουριστικού οδηγού από το Γιώργο Αθανασιά. Ακολούθησε η προβολή των φωτογραφιών μου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Νότη Μαντζούφα. Αξίζει να αναφερθεί, ότι την εκδήλωση συντόνιζε ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης.

Μετά την εκδήλωση, ακολούθησε γεύμα στην παραλιακή ταβέρνα «ΤΟ ΤΖΑΚΙ».

Έπειτα από το ζεστό και φιλόξενο διήμερο, αναχωρήσαμε για το Καρπενήσι. Κάναμε μια σύντομη στάση στην Αγία Ελεούσα, στο φαράγγι της Κλεισούρας, όπου προσκυνήσαμε τη θαυματουργή εικόνα της και γνωρίσαμε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, τον 84χρονο γερο - Ευρυτάνα π. Ιερόθεο Σπανομήτσιο από το Λημέρι του Δήμου Απεραντίων, ο οποίος μας είπε ότι βρίσκονταν εκεί από το 1954.

Κλείνοντας, θεωρώ καθήκον και υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μας της Αχαΐας, για την ζεστή τους, για την Ευρυτανική φιλοξενία τους και τους εύχομαι να είναι πάντα έτσι δραστήριοι και με προσφορά στην Ευρυτανία μας.

 

<<<ΠΙΣΩ>>>

 
 
 
 
Τουριστικός οδηγός για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι. ©TECHNOVISION - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. Έδρα Καρπενήσι.