Αύγουστος 2007

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Καστανιά

Κυριακή 5 Αυγούστου 2007, ώρα 8:00' το βράδυ

στο Πολιτιστικό Κέντρο Καστανιάς   Θα μιλήσει ο συγχωριανός μας Ιερέας Σταύρος Παπαχρίστος

ΘΕΜΑ: Το βιβλίο της Ιστορίας (ΣΤ' Δημοτικού) έναντι της εκκλησίας.

1ον Διευκρινήσεις - Eρωτήματα - Aπαντήσεις.

2ον Διαλογική Συζήτηση του θέματος.

3ον Περίοδος Τουρκοκρατίας (1451 - 1821).

4ον Περίοδος Επαναστάσεως (1821 - 1828).

5ον Προβληματισμός - Σκέψεις - Απορίες.

6ον Πως πρέπει να σκεπτόμαστε σήμερα για τον ρόλο της εκκλησίας και των Ιερών Μονών την περίοδο εκείνη.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά τον παπα - Σταύρο. Η μεγάλη αγάπη του για την Καστανιά και η συμμετοχή του στα Πολιτιστικά και γενικότερα στα κοινά είναι σε όλους μας γνωστά. Το θέμα που θα αναπτύξει έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυτό φαίνεται από το ότι είναι καθημερινό θέμα στα ΜΜΕ εδώ και αρκετό καιρό. Αν εiμαστε στο χωριό να τιμήσουμε την εκδήλωση. Σίγουρα θα φύγουμε από εκεί ενημερωμένοι και λιγότερο προβληματισμένοι.

 

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2007, ώρα 8:00' το βράδυ στο Πολιτστικό Κέντρο Καστανιάς

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Καστανιάς από κοινού με το Τοπικό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Καστανιάς και προσκαλούν όλους τους Καστανιώτες και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να παρευρεθούν. Στην συζήτηση τα Συμβούλια και το προεδρείο του Συλλόγου θα εκθέσουν τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί και αυτές που έχουν προγραμματίσει, αλλά κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επί των πεπραγμένων και των προγραμμάτων, αλλά και για οτιδήποτε άλλο απασχολεί τους χωριανούς θα δοθεί ο λόγος σε όλους όσους θέλουν να τοποθετηθούν. Δίνεται μ' αυτό τον τρόπο η δυνατότητα, να μάθουμε από πρώτο χέρι αυτά που σχεδιάζουν οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν και να τους πούμε τις δικές μας απόψεις. Επειδή η Δημοκρατία είναι συμμετοχική και αποφασίζει η πλειοψηφία, να είμασrε όλοι στην συζήτηση.

 

Τετάρτη 15 Αυγούστου

Η εκκλησία του χωριού μας γιορτάζει και όλο το χωριό πανηγυρίζει

Μια ξεχωριστή μέρα για όλους τους Καστανιώτες. Τιμούμε την Παναγιά μας παρακολουθώντας την θεία Λειτουργία και συμμετέχουμε στο καθιερωμένο εδώ και αρκετά χρόνια διήμερο πανηγύρι που θα γίνει και φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο και στον γύρω από αυτό χώρο. Την οργάνωση για το γλέντι και τα εδέσματα έχει αναλάβει η χωριανή μας κ. Βάσω Παπαζαχαρία, η οποία λειτουργεί το Κατάστημα του Πολ. Κέντρου. Είμαστε σίγουροι ότι Καστανιώτες και φίλοι επισκέπτες θα διασκεδάσουν πραγματικά. Να πορευρεθούμε όλοι στο πανηγύρι και να το διαφημίσουμε στους γνωστούς μας και στα γειτονικά χωριά.

 

Πέμπτη 16 Αυγούστου, ώρα 11:00' το βράδυ. Η γιορτή της νεολαίας μας

Οι νέοι του χωριού μας, αλλά και των γύρω χωριών, καθώς και όσοι φίλοι τους θα παραθερίζουν στο χωριό, θα συναντηθούν στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου. Με τις ευκολίες που παρέχουν οι εκεί εγκαταστάσεις και το δεδομένο λόγω ηλικίας κέφι τους, θα περάσουν μια όμορφη βραδιά. Όταν η νεολαια γλεντά και μάλιστα σε μια τέτοια εκδήλωση που σκοπό έχει εκτός από την διασκέδαση να φέρει κοντά τα Καστανιωτόπουλα μας γεμίζει χαρά. Να ενημερώσουμε τα παιδιά μας για την εκδήλωση.

Πληροφοριες για την εκδήλωση: Τσούτσος Τιμολέων τηλ. 6973494446 & Τσούτσος Σπύρος τηλ.6947354501.

 

Το Καστανιώτικο αντάμωμα. Παρασκευή 17 Αυγούστου, ώρα 13:00' στον Άγιο Δημήτριο.

Με το Καστανιώτικο αντάμωμα κλείνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Εκτός από την πρόσκληση για συμμετοχή που απευθύνουμε προς όλους τους Καστανιώτες και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας (που φέτος σας ανακοινώνουμε με χαρά ότι θα επιχορηγήσει την εκδήλωσή μας) μπορούμε να σας υποσχεθούμε μια ιδιαίτερη γιορτινή ημέρα με εδέσματα και κρασί.

Κρίνουμε σκόπιμο όμως να αναφερθούμε ιδιαίτερα στο αντάμωμα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανιάς οργανώνει το αντάμωμα στον 'Αγιο Δημήτριο, μια τοποθεσία ιδιαίτερoυ φυσικού κάλους, που έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει λειτουργικές εγκαταστάσεις, για την οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Σκοπός του Συλλόγου είναι να ενώσει όλους τους Καστανιώτες αγαπημένα σε μια μεγάλη παρέα. Οι χωριανοί μας Σιάτρας Αθανάσιος, Στέφανος Μπώκος και Κάρας Νικόλαος, με την άξια επαίνου πρωτοβουλία τους, με προσωπική εργασία, με χρήματα που διέθεσαν προσωπικά και με την οικονομική στήριξη κάμποσων Καστανιωτών, κατάφεραν και μας εξασφάλισαν ανέσεις που λίγα χωριά διαθέτουν. Ένα ευχαριστώ από όλους μας τους ανήκει. Να τιμήσουμε την εκδήλωση με την παρουσία μας στις 17 Αυγούστου 2007. Να παρευρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε.

Θα σας περιμένουμε.

<<< ΠΙΣΩ <<<

 
 
 
 
Τουριστικός οδηγός για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι. ©TECHNOVISION - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. Έδρα Καρπενήσι.