Πρόδρομος "Κόπραινα".

-Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, η παλιά "Κόπραινα", με τον ομώνυμο ναό της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου. Εδώ γίνεται ένα από τα ωραιότερα πανηγύρια της Ευρυτανίας. Με το πέρας της θείας λειτουργίας σειρά έχει ο χορός στο προαύλιο του ναού και διαρκεί μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

-Δυτικά, στα ριζά του χωριού, υπάρχει το μεγάλο και πανέμορφο φαράγγι της "Δεκατιάς". Το όνομά του το πήρε από έναν Τούρκο φοροεισπράκτορα στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Ο εισπράκτορας αυτός, πέρασε να εισπράξει τους φόρους από το χωριό, την γνωστή ως "δεκάτη", το δέκα τις εκατό της παραγωγής των κατοίκων. Κάποιος δεν είχε να πληρώσει και του έστησε παγίδα. Του υπέδειξε τα μελίσσια του που βρίσκονταν δίπλα στο χείλος του φαραγγιού για να τα ελέγξει. Εκεί με μια απότομη κίνηση τον έσπρωξε στο γκρεμό όπου και σκοτώθηκε. Έκτοτε έμεινε το όνομα, το φαράγγι του "δεκατιά", της "δεκάτης" της "δεκατιάς". Υπάρχει μονοπάτι από το χωριό αλλά και από την συνοικία Ραχημύλο για την πρόσβαση του. Θα χρειαστεί να κολυμπήσετε σε αρκετά σημεία για να το διασχίσετε.

-Οικισμοί και συνοικίες του Προδρόμου επίσης, το Λα(γ)όξυλο, ο Σταυρός, ο Ραχημύλος και ο Γρανάς, φωλιασμένοι μες την όμορφη αγριάδα του δήμου Προυσού που σε κάνει να απορείς για το αν έζησε ή ζει κόσμος σε τούτο το "αφιλόξενο" περιβάλλον.

-Από τα ομορφότερα χωριά του νομού Ευρυτανίας και με ωραίες διαδρομές για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων 4Χ4 και εντούρο και όχι μόνο. Το 2006 γίνεται επιτέλους και η οδική σύνδεση των δήμων Προυσού - Δομνίστας μέσω Σταυρού Προδρόμου - Ρωσκάς.

-(Edit Φθινόπορο 2006: Ο χωματόδρομος ολοκληρώθηκε).