Συνοικίες Προυσού:

Βασταρουχαίϊκα, Στρεμμεναίϊκα, Πασσαίϊκα, Ραφταίϊκα, Σκαλούλα, Πέτρα, Τσικναίϊκα, Παλιοχώρι & Ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιωάννη Πασσά.

-Όπως βλέπετε, οι νότιες συνοικίες του Προυσού δεν είναι λίγες. Χάρη στην ύπαρξη και λειτουργία της μονής Προυσού, έχει μόνιμους κατοίκους, συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ευρυτανίας. Φωλιασμένες σε απόρθητες χαράδρες που παρατηρώντας τες σε πιάνει δέος.

-Ανάμεσά τους περνάει το Προυσιώτικο ρέμα. Από εκεί περνάει παράλληλα το μονοπάτι μονής Προυσού - Φαράγγι "Μαύρης Σπηλιάς". Από ξύλινα γεφύρια, από τα σοκάκια των συνοικιών και από τα ερείπια του "Πασσά το Μύλο" Αφετηρία του μονοπατιού το parking της μονής.

-Στα Στρεμμεναίϊκα, στο σπίτι του κ. Γιάννη Πασσά, συνταξιούχου ναυτικού, μπορείτε να θαυμάσετε αν είστε τυχεροί, την ιδιωτική Λαογραφική συλλογή του, με πλείστα αντικείμενα μιας άλλης ξεχασμένης εποχής. Λέω τυχεροί, γιατί πρόκειται για προσωπική συλλογή και δεν λειτουργεί με πρόγραμμα. Ο κ. Γιάννης είναι πρόθυμος κατόπιν συνεννόησης, να επιδείξει την έκθεσή του σε σχολεία, συλλόγους κ.λ.π. για εκπαιδευτικούς λόγους.