Νόστιμο.

Ο Αλη Πασάς, σαν πέρασε από τούτο το χωριό, το λάτρεψε από την ομορφιά του και το νόστιμο νερό που του πρόσφεραν να πιει. Έκτοτε έκτισε σπίτι δίπλα στην πηγή, στο κέντρο του χωριού, για να παραθερίζει σε τούτα τα πανέμορφα μέρη. Σήμερα σώζεται το ισόγειο του σπιτιού που λειτουργεί ως κοινοτικό κατάστημα και η πηγή δίπλα, αναβλύζει ακόμα το νόστιμο νερό της.


Μες το χωριό στη θέση "Λαμκαριά", λίγο πιο κάτω από το "Πάνω γεφύρι" την μικρή πέτρινη γέφυρα, υπάρχει ο νερόμυλος του "Πέτσικα". Πνιγμένος στα βάτα και τον κισσό, μιας και ξεχάστηκε από τους ανθρώπους, αντιστέκεται ακόμη. Ανατολικά του χωριού βρίσκεται ο ναός του Αγίου Παντελεήμων που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.


Νότια του χωριού στα "Ζησιμαίϊκα", στα όρια με το Μεγάλο και Μικρό Χωριό, πάνω σε λόφο 800μ. βρίσκεται το παλιό ξωκκλήσι της Θεοτόκου. Πρόσφατα ανακαινισμένο αλλά άγνωστο πότε κτίστηκε. Στην περιοχή υπάρχουν αμυδρά λείψανα αρχαίου οικισμού, ίσως και οχύρωσης πάνω στο λόφο. Αξίζει μια επίσκεψη εκεί από τον σύντομο χωματόδρομο που ενώνει το Μικρό Χωριό με το Νόστιμο.

 
 
 
 
Τουριστικός οδηγός για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι. ©TECHNOVISION - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. Έδρα Καρπενήσι.