Λημέρι "Κόνιαβη".

Το Λημέρι του Κλεφταρματωλού Κατσαντώνη σύμφωνα με την τοπική παράδοση. Εκεί στο κέντρο του πανέμορφου τούτου χωριού, φιγουράρει η προτομή του μεγάλου και ασυμβίβαστου κλέφτη των Αγράφων. Λίγο πιο κάτω ανατολικά "τα 'ργαστήρια", που κατά την τουρκοκρατία λειτουργούσαν στην συνοικία αυτή εργαστήρια επεξεργασίας δερμάτων. Ανατολικότερα τα Προσήλια "Τσερνοβέτσια", παλιά συνοικία που σήμερα χρησιμοποιούνται τα χωράφια της για καλλιέργειες.

Στο χωριό, εκτός του κεντρικού ναού της Αγίας Βαρβάρας, υπάρχουν άλλες έξι εκκλησίες, με αξιόλογη αυτή της Κοίμησις Της Θεοτόκου που πανηγυρίζει κάθε 23 Αυγούστου με χορό και τραγούδια στη πηγή της πλατείας "Βραγγιανίτη".

Από το Λημέρι μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τη Σπηλιά του Κατσαντώνη.

Δυτικά του χωριού υπάρχει αρχαία οχύρωση. Κατεστραμμένη από τους Ρωμαίους αλλά δέχτηκε την χαριστική βολή στις μέρες μας. Αγροτικός δρόμος πέρασε και κατέστρεψε τη βόρεια οχύρωση. Ποτέ δεν θα καταλάβω το γιατί, εδώ κι αλλού... Η καρέκλα του Νομάρχη και του Δημάρχου βλέπετε, έχει μεγαλύτερη αξία. Αξία που πηγάζει από τη σαπίλα του εγωκεντρικού μας συστήματος, όπου ο τυχοδιωκτισμός αποτελεί μέγιστη αρετή.

 
 
 
 
 
Τουριστικός οδηγός για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι. ©TECHNOVISION - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. Έδρα Καρπενήσι.