Πολιτιστική Εβδομάδα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου διοργανώνει Πολιτιστική Εβδομάδα, στα πλαίσια του προγράμματος διατήρησης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς του Καρπενησίου. Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν το μουσείο του συλλόγου, ενώ θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα ψηφιοποίησης αρχείου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου την Πέμπτη 10, την Κυριακή 13 και την Τετάρτη 16 Απριλίου. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 9.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί έκθεση ψηφιδωτού της Δήμητρας Αντωνοπούλου στην αίθουσα χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 16 Απριλίου. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά από 6-9 μ.μ. και την Κυριακή από 10-14 π.μ.

Ακόμη, την Κυριακή 13 Απριλίου στις 11.00 π.μ., θα γίνει εκδήλωση προς τιμή των Ευρυτάνων λαϊκών οργανοπαιχτών και τραγουδιστών στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμό του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Σπύρου Τσιούρη, μουσική παράσταση με μαθητές τής Σχολής παραδοσιακών οργάνων του Ιερού Ναού των Ευρυτάνων Αγίων, ομιλία του κ. Γιώργου Αθανασιά για τους λαϊκούς οργανοπαίχτες και τραγουδιστές τής Ευρυτανίας, απονομή τιμητικών πλακών, καθώς και τραγούδια και σκοπούς της Ευρυτανίας από Ευρυτάνες λαϊκούς οργανοπαίχτες και τραγουδιστές.

Η Πολιτιστική Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 16 Απριλίου, με την παρουσίαση του προγράμματος ψηφιοποίησης του υπάρχοντος αρχείου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα υποδοχής του Συλλόγου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει προβολή φωτογραφιών, βίντεο,  καθώς και ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου.

Πηγή: Ευρυτανικά Νέα.

<<< ΠΙΣΩ <<<

 
 
 
 
Τουριστικός οδηγός για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι. ©TECHNOVISION - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. Έδρα Καρπενήσι.