ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Αντρέα Ώρα 08:00 πμ

Εκδηλώσεις προς τιμή του αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Αθανασίου Καρπενησιώτη, οι οποίες έχουν καθιερωθεί να γίνονται στην γενέτειρα του τον Άγιο Ανδρέα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεία Λειτουργία .Επιμνημόσυνη Δέηση ,κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμούς προσκεκλημένων ,εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008
Αμφιθέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης Ώρα 20:30

* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου & το Λαογραφικό Συγκρότημα Πολυφωνικού Τραγουδιού του Δήμου Φοινίκης Αλβανίας θα κάνουν την έναρξη των φετινών Γιορτών Δάσους & Λαϊκής Παράδοσης .Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου θα παρουσιάσει τοπικούς χορούς. Το ελληνικό πολυφωνικό τραγούδι της Φοινίκης και των περιοχών δυσκολεύεται να το τραγουδήσει άλλη περιοχή γιατί είναι ένας θαυμάσιος συνδυασμός πολλών αποχρώσεων με ξεχωριστή μελωδική χροιά.
Το Λαογραφικό Συγκρότημα Πολυφωνικού Τραγουδιού Φοινίκης θα παρουσιάσει ρεπερτόριο πλούσιο σε πολυφωνικά τραγούδια με πάγιο λαϊκό υπόβαθρο με την συμμετοχή πενταμελούς λαϊκής ορχήστρας.

Σάββατο 26 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2008
Βασικής Βιβλιοθήκη Καρπενησίου. Έκθεση σκίτσου «To Ιερό Φως». Γελοιογραφίες του Αθανάσιου Αλατά

Μια ενότητα αδημοσίευτων σκίτσων με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα του 2004. Μια διαφορετική με καλή διάθεση καταγραφή του γεγονότος από άλλη οπτική γωνία, αυτή που πάντα είχαμε ανάγκη στις κοινές προσπάθειές μας ως λαός, της ψυχαγωγικής λύτρωσής μας μέσα από τη σάτιρα και το γέλιο.
Που μέρος της έκθεσης παρουσιάστηκε στο Δήμο Ιλίου τον Ιούνιο του 2004. Ολοκληρωμένη η έκθεση παρουσιάστηκε στο 12ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης από 24-27 Ιουνίου και στη συνέχεια ήταν η μοναδική έκθεση γελοιγραφίας που εκτέθηκε σε Ολυμπιακούς χώρους κατά την διάρκεια των αγώνων.

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα Φιδάκια. Ώρα 21:00

Μία βραδιά με πολύ μουσική με συγκρότημα που αποτελείται πάντα από έμπειρους και εκλεκτούς επαγγελματίες μουσικούς και τραγουδιστές θα παρουσιάσει λαϊκά, δημοτικά, νησιώτικα και χορευτικά τραγούδια. Υπόσχεται και εγγυάται γνήσιες-αυθεντικές εκτελέσεις και ερμηνείες.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008 Ώρα 21:00
Κεντρική πλατεία Καρπενησίου. «Φιλαρμονική Δήμου Καρπενησίου»

Η αρχιμουσικός κ Βάρσου Ευαγγελία και οι μαθητές της θα παρουσιάσουν βραδιά με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τραγούδια, που θα διασκεδάσουν ντόπιους και επισκέπτες της πόλης μας.

Πλατεία Προφήτη Ηλία (Ξηριάς) Ώρα 19:30
Παιδική εκδήλωση

Παράσταση με κουκλοθέατρο και ελεύθερη έκφραση και δημιουργία για τα παιδιά σε υπαίθριο χώρο μέσα από την ζωγραφική. Με την επιμέλεια του 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου και της υπεύθυνης κ Παπαντώνη Ειρήνης.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008
Πλατεία Προφήτη Ηλία (Ξηριάς) Ώρα 20:30
Παιδικό «Θέατρο Σκιών»

Το θέατρο σκιών ο γνωστός σε όλους μας Καραγκιόζης αρχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι με σκοπό να ψυχαγωγήσει τους μικρούς φίλους του αλλά και τους μεγάλους οι οποίοι μαγεύονται ακόμα με τη σκιά του μπερτέ.

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008
Αμφιθέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης Ώρα 20:30
Θέατρο κωμωδία : «Οι τρεις συμβουλές»

Οι τρεις συμβουλές είναι μια κωμωδία της εικοσαετίας 1960-1980. Άντλησα τα θέματα από τη γύρω μας ζωή. Από την κοινωνία μας που μπορούμε από αυτή ν΄ασύρουμε στην επιφάνεια ένα πλούσιο υλικό ανθρώπινης συμπεριφοράς. Από τους ανθρώπους που κουβεντιάζουν πολιτικά στο καφενείο ,τσακώνονται στα δικαστήρια ,βασανίζονται από τη γυναίκα τους ,απογοητεύονται από τα μυαλά του γιου ή της κόρης ,διασκεδάζουν με τα χοντρά αστεία και γελάνε δυνατά με τους μεγαλόστομους και τους σοβαροφανείς του κόσμου τούτου. Αυτό είμαστε εμείς ο σοφός λαός .Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που είναι φίλοι ,μέλη του Κ,Α,Π,Η συνάδελφοι καταξιωμένοι δάσκαλοι και παλιοί μαθητές.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα Μυρίκης Ώρα 21:30
Μουσική εκδήλωση

Μία βραδιά με πολύ μουσική με συγκρότημα από ντόπιους μουσικούς που αποτελείται από έμπειρους και εκλεκτούς επαγγελματίες μουσικούς και τραγουδιστές θα παρουσιάσει λαϊκά, δημοτικά, νησιώτικα και χορευτικά τραγούδια

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα Σελλών Ώρα 21:30
Μουσική εκδήλωση

Μία βραδιά με πολύ μουσική με συγκρότημα από ντόπιους μουσικούς που αποτελείται από έμπειρους και εκλεκτούς επαγγελματίες μουσικούς και τραγουδιστές θα παρουσιάσει λαϊκά, δημοτικά, νησιώτικα και χορευτικά τραγούδια.

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008
Γήπεδο Γυμνασίου Καρπενησίου Ώρα 21:00
Συναυλία «ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ»

Ο Κώστας Μακεδόνας μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του σύγχρονου έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με μεγάλες επιτυχίες από την πλούσια προσωπική δισκογραφία του αλλά και μαζί του δύο νέες ταλαντούχες τραγουδίστριες η Χρυσούλα Στεφανάκη και η Σαβέρια Μανώλα.
Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες10ευρώ - παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Τρίτη 5 Αυγούστου Πλατεία Προφήτη Ηλία (Ξηριάς)
& Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
Κεντρική πλατεία Καρπενησίου Ώρα 21:00
«Φιλαρμονική Δήμου Καρπενησίου»

Η αρχιμουσικός κ Βάρσου Ευαγγελία και οι μαθητές της θα παρουσιάσουν βραδιά με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τραγούδια, που θα διασκεδάσουν ντόπιους και επισκέπτες της πόλης μας.

Τετάρτη 6 Αυγούστου
Αμφιθέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης Ώρα 20:30 μμ
Θέατρο: «Το μινόρε της αυγής»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου θα παρουσιάσει το μουσικό - θεατρικό έργο σε διασκευή και σκηνοθεσία της Βασιλικής Σταμάτη, με τη συμμετοχή ντόπιων ερασιτεχνών ηθοποιών.
Είναι έργο εποχής κι αναφέρεται στους ρεμπέτες, τα τραγούδια των οποίων άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στο μουσικό Ελληνικό στερέωμα. Αλλά κι ο τρόπος ζωής αυτών των ανθρώπων, επηρεασμένος τόσο απ’ την ανώμαλη πολιτική κατάσταση των δεκαετιών του ’20 , ’30, και ’40 όσο κι απ’ τους συνεχείς πολέμους, έμεινε παροιμιώδης.
Η ζωή, τα πάθη, τα μίση, κι οι έρωτες μιας ομάδας ρεμπετών περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο στα δρώμενα που θα δείτε.
Είναι ευκαιρία να το δουν οι επισκέπτες της πόλης μας, εκείνοι που δεν το είδαν, αλλά κι εκείνοι που θέλουν να το απολαύσουν ξανά...
Τιμή εισιτηρίου: 5ευρώ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008
Περιοχή Κεφαλοβρύσου Ώρα 21:00
Μουσική εκδήλωση

Η μουσικός Μαρία Φουρλιά και τα παιδιά του Ανέμου παρουσιάζουν συναυλία - αφιέρωμα στην αξέχαστη Βίκυ Μοσχολίου. Στην φωνή που εμπιστεύτηκαν οι σημαντικότεροι Έλληνες συνθέτες και στη σπουδαία ερμηνεύτρια που με το πλούσιο ρεπερτόριο της σφράγισε την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου Ώρα 21:30
Μουσική εκδήλωση

Μία βραδιά με πολύ μουσική το μουσικό σχήμα «Λαϊκή Δρόμοι» θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα, για βραδιές με χορό και ανεβασμένη καλοκαιρινή διάθεση.

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα Στενώματος Ώρα 21:00
Μουσική εκδήλωση

Το συγκρότημα «Μουσικές Επαφές» είναι ένα σχήμα πλαισιωμένο από καταξιωμένους Ευρυτάνες μουσικούς που έχουν χαρίσει αξέχαστες ελληνικές μουσικές διαδρομές τόσο στην Ευρυτανία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Οι προσεγμένες επιλογές στο ρεπερτόριο που ξεκινάει από το ελληνικό έντεχνο και φτάνει στο αυθεντικό ρεμπέτικο και το καλό λαϊκό τραγούδι, εγγυώνται ποιοτική διασκέδαση.
Υπεύθυνος σχήματος: Δροσίνης Δημήτριος

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα Κορυσχάδων Ώρα 21:00
Θέατρο: «Μειδιάστε Παρακαλώ» του Δ. Γιαννουκάκη
Αθήνα...κάποιες δεκαετίες πριν..

Ο Παρασκευάς Ζοραμής, ένας σαραντάρης επιτυχημένος επιχειρηματίας προσπαθεί να γλεντήσει την ζωή του με  κάθε τρόπο, φέρνοντας σε απόγνωση την συμπαθέστατη σύζυγό του Λέλα. Το θηλυκό μυαλό όμως επινοεί τεχνάσματα για να επαναφέρει στην τάξη τον άσωτο σύζυγο...
Το έργο παρουσιάζει μια ομάδα φοιτητών με αγάπη και μεράκι για το θέατρο. Υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας: Πίσια Εύα  

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα Βουτύρου Ώρα 21:30
Μουσική εκδήλωση

Μία βραδιά με πολύ μουσική και χορό το μουσικό συγκρότημα Ίρις θα μας ταξιδεύσει στο χρόνο με επιλεγμένα μουσικά κομμάτια από την Ελληνική μοντέρνα, έντεχνη και λαϊκή μουσική. Στο τραγούδι Κατερίνα Πετράκη, Κώστας Περγαντής ,Χρήστος Σκάρλας.
Μια βραδιά με πολύ κέφι, χορό. και τραγούδι στο φεγγαρόφωτο του Αυγούστου.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου Ώρα 20:30
«Κουκλοθέατρο»

Ένας παλιός νερόμυλος που δεν γυρίζει πια είναι να γκρεμιστεί και στη θέση του να γίνει ένα καινούργιο αστραφτερό ξενοδοχείο.
Τα πλάσματα που ζουν κοντά του αντιδρούν, επαναστατούν και προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή. Μάταιο. Όλες οι ελπίδες χάνονται μέχρις ότου το ποίημα ενός μικρούλη θα συγκίνησει ακόμα κι αυτούς τους ασυγκίνητους «καταστροφείς» ...

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα «Παπαρουσίου» Ώρα 21:00
Μουσική εκδήλωση

Μουσική εκδήλωση στο Παπαρούσι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Μιχάλη Μιχαλόπουλου.
Στο τραγούδι Μιχάλης Μιχαλόπουλος και Μαρία Πλούμπη και για πρώτη φορά διαγωνισμός παραδοσιακού τραγουδιού με έπαθλο.
Σας περιμένουμε όλους για γλέντι μέχρι πρωίας.

Σάββατο 16 Αυγούστου 2008
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ Βλαχέρνας Ώρα 21:00
Μουσική εκδήλωση

Το μουσικό συγκρότημα "REMPETISSIMO" θα παρουσιάσει μια βραδιά με πολύ ρεμπέτικό και όχι μόνο τραγούδι. Μία βραδιά κεφιού και χορού για όλους.

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008
Αμφιθέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης Ώρα 20:30
Θέατρο: «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ»

Μια φιλόδοξη παραγωγή, από το «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης» με ερμηνευτή τον Χρίστο Καλαβρούζο στο ρόλο του Προμηθέα.
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι διαλογισμός με το άγνωστο. Μια μεγαλειώδη σπαρακτική κραυγή οργής για το παράλογο και αναιτιολόγητο. Η ρήξη είναι οριστική. Ο Προμηθέας έκλεψε το άνθος της φωτιάς και το δώρισε στους θνητούς που σαν σκιές ονείρου περνούσαν τη μακριά ζωή τους όπως λάχει στα τυφλά.

Η παράσταση πραγματοποιείται με οικονομική ευθύνη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ μεγάλοι - 12 ευρώ παιδιά

<<< ΠΙΣΩ <<<

 
 
 
 
Τουριστικός οδηγός για την Ευρυτανία και το Καρπενήσι. ©TECHNOVISION - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ. Έδρα Καρπενήσι.