Κρεββάτια - Άι Λιάς.

Ποιμενικά λιβάδια τα Κρεββάτια, θερινά βοσκοτόπια που με το πέρασμα των χρόνων μειώνεται ο αριθμός τον κοπαδιών. Ένα πανέμορφο αλπικό πλάτωμα απ' όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει το ευρυτανικό μεγαλείο, ειδικά των δήμων Ασπροποτάμου και Απεραντίων. Η πρόσβαση γίνεται είτε από το Ραφτόπουλο, είτε από το Βασιλέσι της Πρασιάς.

Ο Άι Λιάς, το ταπεινό εκκλησάκι που ακροβατεί στο χείλος του γκρεμού, χτισμένος πάνω σε παλιότερο τον οποίο έχτισε ο αρματολός Κουτρουμάνος από τη Πρασιά, σε ευγνωμοσύνη για τη σωτηρία της γυναίκας και του νεογέννητου παιδιού του που κινδύνεψαν από τους Τούρκους. Η βόρεια πλευρά του ναού, με μια μεγάλη ρωγμή, την οποία δημιούργησε κεραυνός, παλιά σε περίοδο οξείας προστριβής μεταξύ δύο κοινοτήτων, Ραφτοπούλου και Πρασιάς, που διεκδικούσαν τη περιοχή μετά την απαλλοτρίωση της από την μονή Τατάρνας.

Εκεί βρίσκεται και του ''Γύφτ' η σπ'λιά'' ένα ριζοσπήλι δίπλα σε μονοπάτι, που η παράδοση λέει ένας Γύφτος στη προσπάθειά του να περάσει τον αυχένα χειμώνα καιρό πάγωσε και πέθανε.

Πίσω (βόρεια) από τον αυχένα του "Γύφτου σπ'λιά'', τον Ιούλιο του 1823, ο Καπετάν Θανάσης Τσάκας, χτύπησε σε ενέδρα με 30 κλέφτες, την στρατιά του Μουσταή πασά της Σκόνδρας, ο οποίος κατέστρεφε τα πάντα στο διάβα του για το Μεσολόγγι. Λίγο πιο κάτω (νότια) το τοπωνύμιο "Σ'τούρκ". Εδώ ο Κατσαντώνης με του κλέφτες του σε μια ιδιόμορφη ενέδρα κατατρόπωσαν τούρκικο απόσπασμα. Ανέβηκαν πάνω στα έλατα ενός μονοπατιού και μόλις αμέριμνοι πέρασαν οι Τούρκοι από κάτω, τους αιφνιδίασαν πέφτοντας πάνω τους με τα γιαταγάνια στα χέρια.